Mijn facinaties

“Ideeën zijn de energie voor de wereld van morgen” 

In de tijd waarin we leven en de snelheid waarmee die gepaard gaat, hebben we te maken met grote uitdagingen, zoals klimaatverandering. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de natuur en geschiedenis. Zo ben ik ook ontzettend gepassioneerd over hoe wij als mensen bij kunnen dragen aan een gezondere planeet. Ik denk dat we van globaal wat meer terug moeten naar lokaal. Ga bijvoorbeeld eens naar je lokale groenteboer in plaats van de supermarkt of verbouw wat groenten in eigen tuin, deze kleine veranderingen kunnen iets groots bijdragen.


Dit betekent overigens niet dat ik niet geloof in deze tijd. Moderne technologieën vind ik fantastisch en kunnen voor mooie alternatieven zorgen. Wij als mensen zijn alleen enorm gewend aan alles oplossen met industriële processen en daar gaat het volgens mij fout. Denken aan de lange termijn is immers belangrijk dan snel gewin.


Wij kunnen veel leren van de geschiedenis en andere culturen om beter te zorgen voor de aarde. In ‘the water city’ in Japan hebben ze bijvoorbeeld een mooie manier gevonden om samen te leven met het water – in plaats van er tegen te vechten, zoals in Nederland – en tegelijkertijd al het water ook te recyclen.


Natuurinclusief wonen past daar goed bij. Hier ben ik erg gepassioneerd over. Daarbij wordt er op zo’n manier gebouwd dat er meer plaats is voor planten en dieren en hierdoor is er meer ruimte voor biodiversiteit. We zijn er in Nederland al op kleine schaal mee bezig, maar wat mij betreft mag dat meer zijn en in een sneller tempo. Ik probeer zelf mijn tuin bij mijn natuurhuisje zo divers mogelijk te maken en op mijn dakterras in Amsterdam heb ik ook de nodige plantenpotten neergezet. Alle beetjes helpen.


Ik kan hier nog zoveel meer over vertellen, maar het is misschien beter om het zelf te bekijken. Hieronder heb ik allerlei video’s, foto’s en eigen werk verzameld die te maken hebben mijn fascinaties. Kijk gerust rond.Plastic tomatenverpakkingen met kartonnen eierdozen voor het opkweken
Plastic tomatenverpakkingen met kartonnen eierdozen voor het opkweken
Rethinking the city - Pakhuis de zwijger
Rethinking the city - Pakhuis de zwijger
Kruidenolie uit eigen tuin
Kruidenolie uit eigen tuin
DESIGN CASES.001_3
DESIGN CASES.001_3
Sustainable market. Groente/fruit uit eigen tuin, vlooienmarkt ect
Sustainable market. Groente/fruit uit eigen tuin, vlooienmarkt ect
Japanse waterplantage
Japanse waterplantage
Biodiversiteit - honingbes
Biodiversiteit - honingbes
Verticale kweekunit.
Verticale kweekunit.
Rethinking the city - Pakhuis de zwijger
Rethinking the city - Pakhuis de zwijger
Almeers waddeneiland
Almeers waddeneiland
Biodiversiteit - kikker
Biodiversiteit - kikker
Hergebruik van blikjes en flessen
Hergebruik van blikjes en flessen
Ons natuur bosvijverhuisje in de winter.
Ons natuur bosvijverhuisje in de winter.
Laat het water maar komen...
Laat het water maar komen...
De Lotustulp. Nieuw icoon voor Holland waterland
De Lotustulp. Nieuw icoon voor Holland waterland


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn